Турската полиция затвори големите пътища към емблематичния площад Таксим в Истанбул като

...
Турската полиция затвори големите пътища към емблематичния площад Таксим в Истанбул като
Коментари Харесай

Истанбулската полиция затвори подстъпите към полщад Таксим

Турската полиция затвори големите пътища към емблематичния площад Таксим в Истанбул като част от ограниченията за сигурност по случай Първи май.

Около 26 хиляди служители на реда са ситуирани в мегаполиса, в това число към региона Малтепе в азиатската част на града, където на синдикатите е разрешено да провеждат празнувания на празника в утвърдена от управляващите зона.

Неразрешен митинг на дребна лява политическа партия, която се опита да стигне до Таксим, бе разпръсната от полицията и 15 души бяха задържани, заяви DHA. Десетки хора, облечени в алено, се включиха в шествието.

Представители на някои синдикати са били позволени да положат венци на Таксим на монумент в чест на независимостта на Турция и основаването на републиката през 1923 година

Емблематичният площад в Истанбул и тази година е затворен за прояви по случай празника от съображения за сигурност. Полицията издигна заграждения през вчерашния ден към площада, с цел да попречи на провеждането на демонстрации.

Площад Таксим бе затворен за първомайски митинги от 1978 до 2010 година, откакто на подобен протест през 1977 година при конфликти починаха 37 души. Проявите през 2010 година бяха мирни, само че откакто през 2012 година възбраната бе върната, още веднъж имаше митинги, съпроводени от принуждение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР